Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

[ Politeknik Kuching dilanda masalah ]

TARIKH : 19 /01/2013

Masalah dan masalah ...
hari2 timbul masalah...

last week , ada masalah dgn pengundian bg wakil pelajar di Poli ini..
mnggu ni masalah PTPTN, masalah contract cleaner, masalah kebersihan, masalah attitude student, masalah undang2 baru di mana kenderaan tak bole masok gate poli selepas 5PM ..

apa nak jadi dgn IPT tmpat aku belajar ni???
setiap pelajar mmg ada hak utk bsuara kan?

x salah kan nak bersuara?
tp, bila ada yg bising2 keluarkan pendapat , ada pulak yg marah2 dgn pelajar tu..
kata kecoh sangat laa,, x pndai bersabar laa.. apa laaa... smua nya bising!!!

nasib baik ini tahun terakhir aku kat IPT ni...
x tahan dooooo... Semua dah pndai pijak kepala masing2..

CASE I : PELAJAR TERPEKIK2 DEKAT BANGUNAN AKADEMIK(BK)
malu nyaaa pelajar IPT mcm ni...
malu nya, pelajar yg bakal menjadi Diploma Holder perangai macam ni..
oiii, malu la wei!!

kalau kau jabatan mana punnn, pelajar course apa sekali punn..,, malu la wei!
terpekik terlolong mcm xda akhlak??
bangga la SANG…

[ SHARE SHARE ]

ASSALAMUALAIKUM WBT ..

HAHHA.. jawab salam yaa yaa.. 
Wanna share something..  A simple quote... maksud mendalam..  ^_^ 


I asked ... But ALLAH SWT gave me ...
I asked for STRENGTH
Allah SWT gave me DIFFICULTIES to make me strong ..

I asked for WISDOM
Allah SWT gave me PROBLEMS to solved..

I asked for PROSPERITY
Allah SWT gave me BRAIN and BRAWN to work it out ..

I asked for COURAGE
Allah SWT gave me DANGER to overcome ..

I asked for LOVE
Allah SWT gave me TROUBLED PEOPLE to be help..

I asked for FAVOURS
Allah SWT gave me OPPORTUNITIES

I received NOTHING I wanted!!
But I received EVERYTHING I needed ...

Alhamdulillah hi rabbil alamin ~


p/s : "So blessed be ALLAH , the best of Creator! " _ (al-Qur'an - Surah 23 : Verse 14)





[ 2013 ]

assalamualaikum w.b.t ^__^

terima kasih utk hari ini Ya Allah..
Yaaaa, still breathing... Alhamdulillah...

Hidup diteruskan, gain more pahala :) In Shaa Allah..