Skip to main content

[ Allah masih memberi peluang ]

Assalamualaikum w.b.t..

Seperti yg kita tahu, minggu minggu yg lepas,
seluruh dunia ni digemparkan dgn serangan Yahudi Laknatullah terhadap bumi Palestine kita..
Seperti yg kita tahu juga, pengakhir nya Bumi Palestine selamat setelah tentera Israel melakukan genjatan senjata..


Terima kasih ke Hadrat Ilahi kerana memberi pertolongan terhadap saudara Islam kita dekat sana..
Terima kasih jugak kerana Malaysia sentiasa hidup aman dan damai..
Namun , jika diberi pilihan , mmg aku ingin ke sana jugak, dan merasa dugaan terbesar yg Allah berikan kepada umat IslamNya yg tercinta...
Aku ingin juga merasa mengalirnya darah demi agama terindahku 'ISLAM'
Aku  ingin melihat sendiri bertapa besar keindahan agama Allah yg benar2 teruji di sana!!

Andai kita semua tahu, bahawasanya Allah SWT sebenarnya memberi peluang kepada kita setelah menyelamatkan Bumi Palestine ..
Allah memberi lebih masa utk kita kembali kepadanya..
Allah melihat umatnya sekarang, melihat siapa yg bersyukur , siapa yg tidak!!
Wahai Muslimin dan Muslimat sekaliannn!!!!kembalilah kita kepada Allah SWT!

Berhenti la mengejar duniawi kamu sahaja! Luangkan lah masamu utk tuhan kita satu2nya , Allah Swt
لا إله إلا الله
Sebelum terlambat , KEMBALILAH!!

Allah Maha Kaya, Allah Maha Pengampun, Allah Maha Penyayang, Allah Maha Pemurah, Allah Maha Mengetahui, Allah Maha Segala-galanya!! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR!

Comments

Popular posts from this blog

POLITEKNIK KUCHING SARAWAK (PKS)

assalamualaikum!! jwb ya! jgn x jwab! hihi...
tengah aku dok sorg2 kat rumah time semester break ni,,teringat pulak dgn dgn tempat aku blajar tu... rndu pulak.. x sabar nak balik laaa...hihi..x sbar nak tension2 dgn kuiz,assignment, n exam.. *weird aku dtg*  ^^

aku nak cta la skit pasal tmpat aku blja ni.. "POLITEKNIK KUCHING SARAWAK(PKS)" .. tau x ?? nama manja bg tempat aku belajar ni ialah POLIKU.. selain POLIKU..,,ada stu lagi politeknik kat Sarawak iaitu,,,POLITEKNIK MUKAH SARAWAK.. and nama manja poli ni ialah POLIMU... mmg ngam abiiss.. POLIKU,,POLIMU juga,,,ahahah..3 bulan lepas,lecturer aku ada ckap,,x lama lagi ,,akan bertambah bilangan politeknik kat sarawak ni..aq dah happy sngat sebab dia ckap politeknik tu akan dibina dekat Bintulu.. tempat kelahiran aku.. muka aku mencuka abiiss pulak bila dia ckp yg poli kemungkinan dibina 5 tahun lagi..ahahah..aq dah abis blajar pun time tu... huhu...xpa la kan..xda jodoh la aku dgn politeknik yg bakal dibina tu..kalau nak …

Mari Belajar Bahasa Jepun Episod 1

Irasshaimase!

Baru beberapa minggu start kuliah di UNIMAS. Untuk semester pertama, aku ada ambil kursus Bahasa Jepun Tahap 1 untuk additional language. So dalam aku belajar dan mendalami bahasa Jepun, jadi aku akan share setiap pelajaran dalam kelas dekat dalam blog aku.

Moga moga entry yang aku taip ini memberi manfaat dekat korang yang membaca.
Terima kasih . Semoga berjaya buat aku dan juga buat korang.


First lesson: Hafal Hiragana


sebagai permulaan untuk belajar sesuatu, kita mesti paham basic. aku ambil masa seminggu untuk hafal Hiragana. alaaaa. kalau kecik2 dulu kau boleh je hafal ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ. Takkan lah tak boleh kau hafal ni kan?
Hafal ni, mesti banyak kali practice. beli buku petak2 besar (macam buku untuk math waktu tadika) untuk ulang bnyak kali menulis hiragana. 
Kalau aku, aku pisahkan dulu bentuk yang hampir sama . So finally aku pisahkan 46 hiragana ni dalam beberapa group. 
Hiragana Paling Susah あ - a ぬ - nu め - me ゆ - yu を - wo
Hiragana tak berapa susah か…

Jalan duluan kita

Orang bilang kalau hubungan persahabatan kau lebih dari 7 tahun, hubungan tu akan berkekalan sampai bila-bila. In Shaa Allah next year masuk 7 tahun. Kawan masuk air.  Starring: 1) Nono 2) Juju 3) Momot 4) Along With Le Kudos  September 2015 Trip to Sabah