Skip to main content

[ Allah masih memberi peluang ]

Assalamualaikum w.b.t..

Seperti yg kita tahu, minggu minggu yg lepas,
seluruh dunia ni digemparkan dgn serangan Yahudi Laknatullah terhadap bumi Palestine kita..
Seperti yg kita tahu juga, pengakhir nya Bumi Palestine selamat setelah tentera Israel melakukan genjatan senjata..


Terima kasih ke Hadrat Ilahi kerana memberi pertolongan terhadap saudara Islam kita dekat sana..
Terima kasih jugak kerana Malaysia sentiasa hidup aman dan damai..
Namun , jika diberi pilihan , mmg aku ingin ke sana jugak, dan merasa dugaan terbesar yg Allah berikan kepada umat IslamNya yg tercinta...
Aku ingin juga merasa mengalirnya darah demi agama terindahku 'ISLAM'
Aku  ingin melihat sendiri bertapa besar keindahan agama Allah yg benar2 teruji di sana!!

Andai kita semua tahu, bahawasanya Allah SWT sebenarnya memberi peluang kepada kita setelah menyelamatkan Bumi Palestine ..
Allah memberi lebih masa utk kita kembali kepadanya..
Allah melihat umatnya sekarang, melihat siapa yg bersyukur , siapa yg tidak!!
Wahai Muslimin dan Muslimat sekaliannn!!!!kembalilah kita kepada Allah SWT!

Berhenti la mengejar duniawi kamu sahaja! Luangkan lah masamu utk tuhan kita satu2nya , Allah Swt
لا إله إلا الله
Sebelum terlambat , KEMBALILAH!!

Allah Maha Kaya, Allah Maha Pengampun, Allah Maha Penyayang, Allah Maha Pemurah, Allah Maha Mengetahui, Allah Maha Segala-galanya!! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR!

Comments

Popular posts from this blog

POLITEKNIK KUCHING SARAWAK (PKS)

assalamualaikum!! jwb ya! jgn x jwab! hihi...
tengah aku dok sorg2 kat rumah time semester break ni,,teringat pulak dgn dgn tempat aku blajar tu... rndu pulak.. x sabar nak balik laaa...hihi..x sbar nak tension2 dgn kuiz,assignment, n exam.. *weird aku dtg*  ^^

aku nak cta la skit pasal tmpat aku blja ni.. "POLITEKNIK KUCHING SARAWAK(PKS)" .. tau x ?? nama manja bg tempat aku belajar ni ialah POLIKU.. selain POLIKU..,,ada stu lagi politeknik kat Sarawak iaitu,,,POLITEKNIK MUKAH SARAWAK.. and nama manja poli ni ialah POLIMU... mmg ngam abiiss.. POLIKU,,POLIMU juga,,,ahahah..3 bulan lepas,lecturer aku ada ckap,,x lama lagi ,,akan bertambah bilangan politeknik kat sarawak ni..aq dah happy sngat sebab dia ckap politeknik tu akan dibina dekat Bintulu.. tempat kelahiran aku.. muka aku mencuka abiiss pulak bila dia ckp yg poli kemungkinan dibina 5 tahun lagi..ahahah..aq dah abis blajar pun time tu... huhu...xpa la kan..xda jodoh la aku dgn politeknik yg bakal dibina tu..kalau nak …

[ Politeknik Kuching dilanda masalah ]

TARIKH : 19 /01/2013

Masalah dan masalah ...
hari2 timbul masalah...

last week , ada masalah dgn pengundian bg wakil pelajar di Poli ini..
mnggu ni masalah PTPTN, masalah contract cleaner, masalah kebersihan, masalah attitude student, masalah undang2 baru di mana kenderaan tak bole masok gate poli selepas 5PM ..

apa nak jadi dgn IPT tmpat aku belajar ni???
setiap pelajar mmg ada hak utk bsuara kan?

x salah kan nak bersuara?
tp, bila ada yg bising2 keluarkan pendapat , ada pulak yg marah2 dgn pelajar tu..
kata kecoh sangat laa,, x pndai bersabar laa.. apa laaa... smua nya bising!!!

nasib baik ini tahun terakhir aku kat IPT ni...
x tahan dooooo... Semua dah pndai pijak kepala masing2..

CASE I : PELAJAR TERPEKIK2 DEKAT BANGUNAN AKADEMIK(BK)
malu nyaaa pelajar IPT mcm ni...
malu nya, pelajar yg bakal menjadi Diploma Holder perangai macam ni..
oiii, malu la wei!!

kalau kau jabatan mana punnn, pelajar course apa sekali punn..,, malu la wei!
terpekik terlolong mcm xda akhlak??
bangga la SANG…

Orang Bilang Throwback

Tiap kali aku tengok gambar ni, aku teringat dengan arwah. Gambar ni arwah ambik masa datang Kuching tahun 2013 dulu.

Andai aku masih dapat berhubung dengan arwah, aku cuma nak cakap, aku happy sangat waktu masih ada dia. Terima kasih atas semua memori. Aku harap kau tenang kat sana. Aku rindu sangat kat kau.