Monday, November 26, 2012

[ Allah masih memberi peluang ]

Assalamualaikum w.b.t..

Seperti yg kita tahu, minggu minggu yg lepas,
seluruh dunia ni digemparkan dgn serangan Yahudi Laknatullah terhadap bumi Palestine kita..
Seperti yg kita tahu juga, pengakhir nya Bumi Palestine selamat setelah tentera Israel melakukan genjatan senjata..


Terima kasih ke Hadrat Ilahi kerana memberi pertolongan terhadap saudara Islam kita dekat sana..
Terima kasih jugak kerana Malaysia sentiasa hidup aman dan damai..
Namun , jika diberi pilihan , mmg aku ingin ke sana jugak, dan merasa dugaan terbesar yg Allah berikan kepada umat IslamNya yg tercinta...
Aku ingin juga merasa mengalirnya darah demi agama terindahku 'ISLAM'
Aku  ingin melihat sendiri bertapa besar keindahan agama Allah yg benar2 teruji di sana!!

Andai kita semua tahu, bahawasanya Allah SWT sebenarnya memberi peluang kepada kita setelah menyelamatkan Bumi Palestine ..
Allah memberi lebih masa utk kita kembali kepadanya..
Allah melihat umatnya sekarang, melihat siapa yg bersyukur , siapa yg tidak!!
Wahai Muslimin dan Muslimat sekaliannn!!!!kembalilah kita kepada Allah SWT!

Berhenti la mengejar duniawi kamu sahaja! Luangkan lah masamu utk tuhan kita satu2nya , Allah Swt
لا إله إلا الله
Sebelum terlambat , KEMBALILAH!!

Allah Maha Kaya, Allah Maha Pengampun, Allah Maha Penyayang, Allah Maha Pemurah, Allah Maha Mengetahui, Allah Maha Segala-galanya!! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR! ALLAHU AKBAR!

[ I won't give up ]



i won't give up ~

Sunday, November 11, 2012

[ AKU SAYANG BLOG AKU! ]



Semalam aku p tgok cerita "Instanbul,aku datang"
lakonan Lisa Surihani..
best llaaaaa...
watak Lisa sebagai seorg blogger yg sngt aktif..
aku punn nak jugak!
walaupun blog aku ni x laaa femes sngt , tp aku syg tauu!! ^^



Saturday, November 10, 2012

[ SUKIPT ]

WELL HELLO WORLD!
sekarang pukul 3.52 a.m !
saja nak update pasal SUKIPT...

Kira seminggu lepas, aku ada follow tournament SUKIPT ni..
SUKIPT stand for SUKAN INSTITUSI PENGAJIAN TINGGI..
Hampir seluruh IPT x kira la swasta mahupun gov join SUKIPT ni..

Terdapat bnyak sukan yg dipertandingkan ..
Salah satu drpdnya, adalah Taekwondo..

Itulah sukan yg aku wakili utk Politeknik Kuching..
Walaupun team kitaorang balik tanpa pingat,
aku rasa happy sebab dpt mengambil bahagian dalam sukan yg bertaraf tinggi nii...
Bukan senang nak terpilih utk join tournament ni! hahahaha

Semua pasukan yg dtg dari seluruh negeri dlm M'sia,
ditempatkan di UKM sepanjang tempoh perlawanan.
Bagi aku,selain dpt meningkatkan produktiviti bidang sukan,
SUKIPT mampu memperkenalkan kitaorg ni dgn budaya di tempat lain..
Malah, mengeratkan silaturahim serta menambah kenalan..
Mana tak nyaaa, aku bole berkenalan dgn bnyaaaaakkk org !! syok giler! haha

Terima Kasih SUKIPT!