Skip to main content

i love to be this way

Assalamualaikum wbt kesayanganku..
Alhamdulillah... syukur ke hadrat Ilahi...
cukup utk semester ini, aku berjubah aku berlabuh..
cuma kerana satu perkara sahaja aku pkai macamtu...
nawaitu aku, cuma keranaMu Ya Alllah...
kerana agamaMu Ya Allah.. 

Dahulu,
Hidup aku yg di limpahi dosa.. 
dilimpahi dgn penuh kemaksiatan..
aku yg x pernah takut atas kemurkaanNya ,
merasakan diri sudah terlampau hebat ..
tidak takut dgn api neraka..
YA ALLAH!! 
sekarang aku benar2 takut,..!!!
aku takut x sempat utk kumpul bnyak amalan utk dibawa ke alam barzakh ... 
berdoa setiap hari agar gugur dosa itu sedikit demi sedikit...
menangis memikirkan masa lampau..

Hanya aku dan Allah SWT saja yg tahu,
Hanya Dia yg tahu....
aku mensia2kan 20 tahun aku dgn bnda yg sia2..
tidak pernah sekalipun aku setia kepadaMu
aku menangis smpai air mata darah punn, x mungkin gugur dosa itu,
melainkan kembali kepadaMu..
sungguh Rapuh cintaku padaMu ...
aku maluuuu...
maluuuuuu!!!! 

Ya Allah ,
sekarang ...
berikan kekuatan , berikan keiklasan... 
aku bersedia utk mencintaiMu
aku bersedia utk selalu dating dgnMu
^^

andai masih pnjang umurku ...
mmg aku akan kearah ini...
doakan aku ...
amin amin ya rabbal alamin..






Comments

  1. Amin. Kekalkan sehingga akhir hayat. Perbetulkan hati. Perbetulkan lisan. Dan perbetulkan amalan. Juga niat. Inshallah, jadilah muslimah yang solehah. Akak doakan sentiasa. Utk ktk, utk sha. Jgn lupakan apa yg pernah ada. Bahagia tgok bila nmpk perubahan. Seru akak akn sampei juak. Cuma org sekeliling sukar utk mnrima. Salam =)

    ReplyDelete
  2. insyaAllah! ^^ terima kasih kakak ! wassalam..doakan nono..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

POLITEKNIK KUCHING SARAWAK (PKS)

assalamualaikum!! jwb ya! jgn x jwab! hihi...
tengah aku dok sorg2 kat rumah time semester break ni,,teringat pulak dgn dgn tempat aku blajar tu... rndu pulak.. x sabar nak balik laaa...hihi..x sbar nak tension2 dgn kuiz,assignment, n exam.. *weird aku dtg*  ^^

aku nak cta la skit pasal tmpat aku blja ni.. "POLITEKNIK KUCHING SARAWAK(PKS)" .. tau x ?? nama manja bg tempat aku belajar ni ialah POLIKU.. selain POLIKU..,,ada stu lagi politeknik kat Sarawak iaitu,,,POLITEKNIK MUKAH SARAWAK.. and nama manja poli ni ialah POLIMU... mmg ngam abiiss.. POLIKU,,POLIMU juga,,,ahahah..3 bulan lepas,lecturer aku ada ckap,,x lama lagi ,,akan bertambah bilangan politeknik kat sarawak ni..aq dah happy sngat sebab dia ckap politeknik tu akan dibina dekat Bintulu.. tempat kelahiran aku.. muka aku mencuka abiiss pulak bila dia ckp yg poli kemungkinan dibina 5 tahun lagi..ahahah..aq dah abis blajar pun time tu... huhu...xpa la kan..xda jodoh la aku dgn politeknik yg bakal dibina tu..kalau nak …

[ Politeknik Kuching dilanda masalah ]

TARIKH : 19 /01/2013

Masalah dan masalah ...
hari2 timbul masalah...

last week , ada masalah dgn pengundian bg wakil pelajar di Poli ini..
mnggu ni masalah PTPTN, masalah contract cleaner, masalah kebersihan, masalah attitude student, masalah undang2 baru di mana kenderaan tak bole masok gate poli selepas 5PM ..

apa nak jadi dgn IPT tmpat aku belajar ni???
setiap pelajar mmg ada hak utk bsuara kan?

x salah kan nak bersuara?
tp, bila ada yg bising2 keluarkan pendapat , ada pulak yg marah2 dgn pelajar tu..
kata kecoh sangat laa,, x pndai bersabar laa.. apa laaa... smua nya bising!!!

nasib baik ini tahun terakhir aku kat IPT ni...
x tahan dooooo... Semua dah pndai pijak kepala masing2..

CASE I : PELAJAR TERPEKIK2 DEKAT BANGUNAN AKADEMIK(BK)
malu nyaaa pelajar IPT mcm ni...
malu nya, pelajar yg bakal menjadi Diploma Holder perangai macam ni..
oiii, malu la wei!!

kalau kau jabatan mana punnn, pelajar course apa sekali punn..,, malu la wei!
terpekik terlolong mcm xda akhlak??
bangga la SANG…

Mari Belajar Bahasa Jepun Episod 1

Irasshaimase!

Baru beberapa minggu start kuliah di UNIMAS. Untuk semester pertama, aku ada ambil kursus Bahasa Jepun Tahap 1 untuk additional language. So dalam aku belajar dan mendalami bahasa Jepun, jadi aku akan share setiap pelajaran dalam kelas dekat dalam blog aku.

Moga moga entry yang aku taip ini memberi manfaat dekat korang yang membaca.
Terima kasih . Semoga berjaya buat aku dan juga buat korang.


First lesson: Hafal Hiragana


sebagai permulaan untuk belajar sesuatu, kita mesti paham basic. aku ambil masa seminggu untuk hafal Hiragana. alaaaa. kalau kecik2 dulu kau boleh je hafal ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ. Takkan lah tak boleh kau hafal ni kan?
Hafal ni, mesti banyak kali practice. beli buku petak2 besar (macam buku untuk math waktu tadika) untuk ulang bnyak kali menulis hiragana. 
Kalau aku, aku pisahkan dulu bentuk yang hampir sama . So finally aku pisahkan 46 hiragana ni dalam beberapa group. 
Hiragana Paling Susah あ - a ぬ - nu め - me ゆ - yu を - wo
Hiragana tak berapa susah か…