Skip to main content

[ 8 Princess DPE ku ]

I miss all of u! so much!
x lama lagi bjumpa ! hehe... too many story to be share kn?
mcm aku tgok bercinta sesama classmate jd trend oleh kwn2 ku tok.. hahahha

First person: Mesti la kepala bg suma princess...
Hey awk yg bernama Syikin Ariffin , kau la ratu hatiku! hehe... IMYSM!

Then second person: Org paling kecoh dlm kelas aku... rindu sama kamu!
Kau la hantu hatiku,.. haha... laling Zeelda Aspa ... ko ada bnyak cerita kan? jumpa ko nnti ..  :)

The third one: Yg paling genius! Tapi aku x rndu sngt laa... wakaka... 
Sbb budak ni sama tempat praktikal dgn aku.. cik Lim Shy Shy ... hehe.. 
Wa cai siang ni... ngeeee...

Next one: Roomate si Lim ... Yg sentiasa mnjaga kesihatan.. Yg paling genius jugak!! 
Si kecik manis Angel Grenson... rindu kat awk! :)

5th person: Yg paling cool antara kitaorg... yg paling anggun.. haha...(sbb dia bnyak peminat)
Si tinggi lampai Saza Sato ... wa rindu sama lu la laling... :D

nexxtttt : Roomate sehati sejiwa si Saza.... 
Si mata cantik .... Ieka Isnie ... wlaupun muka garang salu menjus ,, tapi baik ! :p hehe ...
ala lala lalong... rindu bhhh sama ko... :) 

Seterusnyaaaa: Seorg yg tegas.. but sometime she is the main character in our class.. hehe
always stand for her right... cik Zohara Jhinku .... Rindu ktk ... jgn fikir kmk x rndu ktk oiii.. haha


and the last one : Yg paling pemalu... very good in English... slalu congek! hahaha
my Ex roomate... my cuzzy.. hoho... there u are miss Najla Ra'ee ... IMY babe...


Walaupun ada masalah antara kitaorg,, akhirnya kitaorg akan settle cara baik..
Alhamdulilah... ada nya kwn mcm korg , hidup aku ceria dkat sana... 
Harap persahabatan kita kekal selama2nya....
Pleasee, buang yg keroh ,ambil yg jernih....
Be matured... i'm the most naughty among us... each of u know that right...
Sila beri tunjuk ajar... heheheh... 








Comments

Popular posts from this blog

POLITEKNIK KUCHING SARAWAK (PKS)

assalamualaikum!! jwb ya! jgn x jwab! hihi...
tengah aku dok sorg2 kat rumah time semester break ni,,teringat pulak dgn dgn tempat aku blajar tu... rndu pulak.. x sabar nak balik laaa...hihi..x sbar nak tension2 dgn kuiz,assignment, n exam.. *weird aku dtg*  ^^

aku nak cta la skit pasal tmpat aku blja ni.. "POLITEKNIK KUCHING SARAWAK(PKS)" .. tau x ?? nama manja bg tempat aku belajar ni ialah POLIKU.. selain POLIKU..,,ada stu lagi politeknik kat Sarawak iaitu,,,POLITEKNIK MUKAH SARAWAK.. and nama manja poli ni ialah POLIMU... mmg ngam abiiss.. POLIKU,,POLIMU juga,,,ahahah..3 bulan lepas,lecturer aku ada ckap,,x lama lagi ,,akan bertambah bilangan politeknik kat sarawak ni..aq dah happy sngat sebab dia ckap politeknik tu akan dibina dekat Bintulu.. tempat kelahiran aku.. muka aku mencuka abiiss pulak bila dia ckp yg poli kemungkinan dibina 5 tahun lagi..ahahah..aq dah abis blajar pun time tu... huhu...xpa la kan..xda jodoh la aku dgn politeknik yg bakal dibina tu..kalau nak …

Mari Belajar Bahasa Jepun Episod 1

Irasshaimase!

Baru beberapa minggu start kuliah di UNIMAS. Untuk semester pertama, aku ada ambil kursus Bahasa Jepun Tahap 1 untuk additional language. So dalam aku belajar dan mendalami bahasa Jepun, jadi aku akan share setiap pelajaran dalam kelas dekat dalam blog aku.

Moga moga entry yang aku taip ini memberi manfaat dekat korang yang membaca.
Terima kasih . Semoga berjaya buat aku dan juga buat korang.


First lesson: Hafal Hiragana


sebagai permulaan untuk belajar sesuatu, kita mesti paham basic. aku ambil masa seminggu untuk hafal Hiragana. alaaaa. kalau kecik2 dulu kau boleh je hafal ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ. Takkan lah tak boleh kau hafal ni kan?
Hafal ni, mesti banyak kali practice. beli buku petak2 besar (macam buku untuk math waktu tadika) untuk ulang bnyak kali menulis hiragana. 
Kalau aku, aku pisahkan dulu bentuk yang hampir sama . So finally aku pisahkan 46 hiragana ni dalam beberapa group. 
Hiragana Paling Susah あ - a ぬ - nu め - me ゆ - yu を - wo
Hiragana tak berapa susah か…

Jalan duluan kita

Orang bilang kalau hubungan persahabatan kau lebih dari 7 tahun, hubungan tu akan berkekalan sampai bila-bila. In Shaa Allah next year masuk 7 tahun. Kawan masuk air.  Starring: 1) Nono 2) Juju 3) Momot 4) Along With Le Kudos  September 2015 Trip to Sabah