Skip to main content

[ cinta pertama ]

well halllooo world (bajet popular) .. ahhahaha..
harini aku nak bcerita skit.. saja2.. sementara line internet ok..then aku blom lagi in mood buat assignment, aku nak mmbazirkan masa aku yg x berapa mahal ni untuk bcerita mengenai cinta pertama aku.. haa
cinta pertama?? setiap org ada cinta pertama kan??
cinta tuu apa??? ada sapa2 taw apa tu cinta... ?

kalau dlm cta syurga cinta..,,cinta tu dtg dr pelbagai aspek..
cinta yg dtg dr allah swt..
cinta yg dtg dr syaitan..
cinta yg dtg dr jin...


so cinta korg dtg dr mana satu? ce korg ingt balik...dr mana??hihi
skarang ni..merata2 je aku tgok org bercinta..kwan2 aku..kazen2 aku. roomate aku... classmate aku... semua nya bercinta... jeles? memang tak lahhhh! ^^ 

haa..berbalik dgn cinta pertama aku ni tadi.... aku pun mcm korg2 jugak... pernah ada cinta pertama..

nama diberi ROHANI HJ ROSLI... ibu aku!! My lovely mom!! ^^ aku syg giler bapak kau kat mama aku ni.. hihi..
aku hidup smpai skarang ni pun sbb dia...betul! aku x tipu.... ^^ ..apa yg aku buat smua nya dia yg tentukan.. aku sbagai anak,,aku ikut apa yg dia nak.. aku nak dia gembira.. dia satu2nya wanita yg hebat kat mata aku... xda siapa yg bole lwan dia ..! hihi...  dia iron lady aku! ^^  cinta pertama ni..,takkan pupus smpai bila2..

aku ingta lagi waktu aku suka curi duit atuk aku kecik2 dulu,,dia x bg aku mkn.. dia hukum aku.. dia kata nak potong tgn aku..hihi..end up dia hukum aku dengan bubuh cili kat mulut aku. masa tu mama mmg garang sangat !tu cara dia mngajar aku jd org yg baik...
ingat lagi bila aku gaduh dgn classmate aku kecik2 dulu,,bukannya dia backup aku...tapi,dia mrh aku balik...sbb dia nak tanam sikap sbr dlm diri aku..
ingt lagi bila aku failed dlm exam..,,dia x bg tgok cartoon,,supaya aku belajar dan jadi org yg berjaya...ahhaha..tapi lepastu tetap jugak aku tengok cartoon..
ingt lagi bila aku nak belajar pkai motosikal dulu,,dia yg beria-ia nak ajar aku...walaupun dia tkut sebenarnya nak bg aku pakai motor..hihi..akhirnya aku dah ada lesen pun skarang!

my mom! cntik kan??

knapa tiba2 aku post pasal cinta pertama aku ni?
hihi..aku rindu setengah mati kat mama aku... masa puasa cmni,,aku x dpt nak sahur sama2..berbuka sama2..
lama pulak rasanya nak cuti raya ni..hm. nak balik!! uwa! ~.~



p/s: mama..mama.. mama... i love u ! so much! 





Comments

  1. sama la ngan mama+abah saya..
    xpenah nak backin anak2 kalau rasa anak salah..
    paling tidak, kita akan berdikari, dan tanggung kesalahan sendiri.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

POLITEKNIK KUCHING SARAWAK (PKS)

assalamualaikum!! jwb ya! jgn x jwab! hihi...
tengah aku dok sorg2 kat rumah time semester break ni,,teringat pulak dgn dgn tempat aku blajar tu... rndu pulak.. x sabar nak balik laaa...hihi..x sbar nak tension2 dgn kuiz,assignment, n exam.. *weird aku dtg*  ^^

aku nak cta la skit pasal tmpat aku blja ni.. "POLITEKNIK KUCHING SARAWAK(PKS)" .. tau x ?? nama manja bg tempat aku belajar ni ialah POLIKU.. selain POLIKU..,,ada stu lagi politeknik kat Sarawak iaitu,,,POLITEKNIK MUKAH SARAWAK.. and nama manja poli ni ialah POLIMU... mmg ngam abiiss.. POLIKU,,POLIMU juga,,,ahahah..3 bulan lepas,lecturer aku ada ckap,,x lama lagi ,,akan bertambah bilangan politeknik kat sarawak ni..aq dah happy sngat sebab dia ckap politeknik tu akan dibina dekat Bintulu.. tempat kelahiran aku.. muka aku mencuka abiiss pulak bila dia ckp yg poli kemungkinan dibina 5 tahun lagi..ahahah..aq dah abis blajar pun time tu... huhu...xpa la kan..xda jodoh la aku dgn politeknik yg bakal dibina tu..kalau nak …

[ Politeknik Kuching dilanda masalah ]

TARIKH : 19 /01/2013

Masalah dan masalah ...
hari2 timbul masalah...

last week , ada masalah dgn pengundian bg wakil pelajar di Poli ini..
mnggu ni masalah PTPTN, masalah contract cleaner, masalah kebersihan, masalah attitude student, masalah undang2 baru di mana kenderaan tak bole masok gate poli selepas 5PM ..

apa nak jadi dgn IPT tmpat aku belajar ni???
setiap pelajar mmg ada hak utk bsuara kan?

x salah kan nak bersuara?
tp, bila ada yg bising2 keluarkan pendapat , ada pulak yg marah2 dgn pelajar tu..
kata kecoh sangat laa,, x pndai bersabar laa.. apa laaa... smua nya bising!!!

nasib baik ini tahun terakhir aku kat IPT ni...
x tahan dooooo... Semua dah pndai pijak kepala masing2..

CASE I : PELAJAR TERPEKIK2 DEKAT BANGUNAN AKADEMIK(BK)
malu nyaaa pelajar IPT mcm ni...
malu nya, pelajar yg bakal menjadi Diploma Holder perangai macam ni..
oiii, malu la wei!!

kalau kau jabatan mana punnn, pelajar course apa sekali punn..,, malu la wei!
terpekik terlolong mcm xda akhlak??
bangga la SANG…

Orang Bilang Throwback

Tiap kali aku tengok gambar ni, aku teringat dengan arwah. Gambar ni arwah ambik masa datang Kuching tahun 2013 dulu.

Andai aku masih dapat berhubung dengan arwah, aku cuma nak cakap, aku happy sangat waktu masih ada dia. Terima kasih atas semua memori. Aku harap kau tenang kat sana. Aku rindu sangat kat kau.